Skip til hoved indholdet

Naboer i 50 år

Naboer i 50 år

Gå tilbage

I Folehaven i Gørlev er flaget hejst og en lækker hjemmelavet lagkage sat på bordet, da en hel speciel dag skal fejres.


Naboerne Arley og Bjarne samt deres ægtefæller, kan nemlig her i august 2021 fejre et 50 år gammelt naboskab.


Da Gørlev er en lille by, kendte de hinanden allerede inden de flyttede ind i Folehavens nybyggede huse i 1971, hvor hækkene kun lige var plantet og græsset nysået.


Efter så mange år som naboer, er der mange fælles minder, og da snakken omkring havebordet falder på Folehavens første vejfest, bliver et gammelt fotoalbum hurtigt fundet frem. Her er der flere billeder fra vejfesten, hvor humøret var højt og med dans på bordene. Desværre blev det ikke tradition at holde vejfest.


I gemmerne har Bjarne også fundet den originale lejekontrakt frem fra 1971, hvor huslejen dengang var 835 kr. om måneden.


Arley og Bjarne har begge været aktive i afdelingsbestyrelsen gennem rigtig mange år, og hvor Arley størstedelen af tiden har siddet som afdelingsformand og nu som bestyrelsesmedlem. Der udover har Arley også været medlem af repræsentantskabet i VAB gennem en del år.


Gode naboer deler avisen, hvilket også er tilfældet her. Bjarne køber avisen, og for ikke at have kroner og ører imellem dem, afregnes avisen i stedet med lidt god rødvin.


Folehaven er beliggende i et stille og roligt villakvarter med skov og grønne områder lige i ”baghaven”. Med denne skønne natur i stille omgivelser kan Folehaven noget helt specielt. Og med et fantastisk naboskab oven i købet, er de alle enige om, at de måske ikke er naboer i endnu 50 år, men i hvert fald vil være naboer i rigtig mange år endnu.  

Læs mere om boligerne i Folehaven