Skip til hoved indholdet

Husk varmen i en kold tid

Husk varmen i en kold tid

Gå tilbage

Det er vinter, og temperaturen har sneget sig ned på frysepunktet udenfor. De kolde temperaturer er også hårde ved boligerne – specielt hvis man ikke har tilstrækkelig med varme på.

Vi er klar over, at inflationen og stigende el-og gaspriser gør, at vi alle må spare, hvor vi kan. Dog kan det i sidste ende blive en dyr affære, hvis der spares de forkerte steder.

Desværre oplever vi, at flere beboere skruer så meget ned for varmen eller direkte slukker for varmen for at spare, at boligen risikerer at tage skade med skimmelsvamp og sprængte vandrør som følge.

Det er beboerens pligt at have varme på i boligen netop for at bibeholde et sundt indeklima og dermed en sund bolig. Regningen for udbedring af skader ved ikke at have varme på, vil i sidste ende tilfalde beboeren selv, da det anses for mislighold af boligen.

Hvis der skal skrues ned for varmen, anbefales det ikke at have under 18 grader. Det er vigtigt at huske på ikke at lukke af for varmen i enkelte rum, da problemet med skimmelsvamp derfor vil opstå i disse kolde rum.

Du kan læse mere her, hvor der gives gode råd til at spare på vand, varme og strømmen uden, at boligen misligholdes.

Du kan også læse mere her og få nogle gode råd til at opretholde en sund bolig.

At bo almen til leje