Skip til hoved indholdet

"Skal vi sætte en røgalarm op?"

"Skal vi sætte en røgalarm op?"

Gå tilbage

Dét var ordene, da nyudklækkede brandkadetter gik rundt og bankede på dørene hos beboerne i VAB i Nykøbing.

”Beredskabet banker på døren” er et projekt, som er støttet af TrygFonden, og som har fokus på at forebygge brand i boligen. Med en røgalarm i hjemmet er chancen for overlevelse samt udbedring af skader ved brand markant større, men desværre er det langt fra alle, som har en røgalarm installeret.

Projektet er et samarbejde mellem Brandvæsnet og boligselskaberne, hvor brandvæsnet over 12 uger uddanner folkeskoleelever til ”brandkadetter”.

De nye brandkadetter blev i weekenden sluppet løs i VAB´s etagebyggerier i Nykøbing, hvor de bankede på dørene og tilbød at komme indenfor og sætte røgalarmer op – ganske gratis. Samtidig blev beboerne oplyst om brandforebyggelse i boligen.

Ikke nok med at brandkadetterne fik sat 151 røgalarmer op, så gik de unge mennesker også derfra med en god følelse i maven af at gøre en forskel og tage ansvar.

En masse beboere føler sig nu mere sikker i eget hjem og rustet til selv at reagere, hvis en brand i hjemmet skulle opstå – en øget sikkerhed for den enkelte beboer men også for alle beboere i selve bebyggelsen. 

At bo almen til leje