Skip til hoved indholdet

Hvorfor rykker min placering på ventelisten den forkerte vej?

Hvorfor rykker min placering på ventelisten den forkerte vej?

Gå tilbage

Det er forståeligt, at man som medlem kan undre sig over, hvorfor ens placering på ventelisten kan rykke den forkerte vej. Det er der en helt logisk forklaring på.

Almene boligselskaber som VAB er underlagt lov om leje af almene boliger, og har derfor et regelsæt bag næsten alle handlinger – også hvordan ventelisten skal administreres.

Ifølge denne lovgivning skal VAB udleje en ledig familiebolig til medlemmer på ventelisten, som har været skrevet op i længst tid.

Som medlem i VAB er man ikke automatisk skrevet op til alle boligafdelinger. Man skal selv tilføje ønskede afdelinger til sit medlemskab. På baggrund af det, kan ens placering på ventelisten rykke ned ad, hvis et andet medlem (som er skrevet op før) tilføjer samme afdeling.
Man kan også rykke nedad på ventelisten, hvis et andet medlem (som er skrevet op før) sætter sig aktiv efter at være stået i bero.

Kort sagt, det påvirker ens medlemskab, hvad de andre medlemmer (som er skrevet op før) foretager sig.

Ofte hører vi også, at medlemmer på ventelisten ikke kan forstå, hvorfor de ikke modtager et boligtilbud, til trods for at være skrevet op i rigtig mange år.
Hvis man kun er skrevet op til få afdelinger, som udelukkende er bestående af huse i en by med gode indkøbsmuligheder (som f.eks. afd. 179 Violvænget i Asnæs), skal man vente utrolig mange år. Der er stort set ingen fraflytninger i disse afdelinger, hvorfor der er langt imellem, at vi kan tilbyde en ledig bolig. Derfor opfordrer vi til at udvide sin boligsøgning til andre afdelinger, hvis man er aktiv boligsøgende.

Du kan se de forventede ventetider i de forskellige byer ved at trykke her.

I 2019 kom en ændring i lovgivningen omkring administration af ventelisten. Denne lovændring har stor betydning for tildeling af en ledig bolig, da det kun er hver anden ledig bolig, som tilbydes den interne venteliste. Det vil sige, at de ledige boliger skiftevis tildeles den interne venteliste og den almindelige venteliste. Derfor kan du ikke forvente at få den næste ledige bolig, selvom du står nr. 1.

Hvis du er interesseret i at vide mere om ventelistereglerne kan du trykke her.   

Skriv dig op

Start din boligsøgning allerede idag