Skip til hoved indholdet

Mere end bare naboer

Mere end bare naboer

Gå tilbage

I afd. 56 Højbovej/Lindebjerg i Hørve bor man ikke blot side om side – her er man meget mere end ”bare” naboer. Derfor har bestyrelsen i afdelingen kontaktet VAB for at fortælle om deres fællesskab, og hvordan de måske kan inspirere andre.

 

Gennem de sidste år har afdelingsbestyrelsen sammen med en stor del af beboerne skabt et utroligt godt sammenhold og fællesskab, hvor ”Bænken” på det grønne areal på Højbovej er samlingspunktet med hjemmebag eller pølser fra grillen.
Førhen havde man blot en bænk stående, men denne blev for lille og er derfor blevet opgraderet til borde-bænkesæt - men navnet er ikke ændret, det hedder stadig ”Bænken” blandt beboerne.

 

Mange af beboerne er ældre og som en tryghed og omsorg for hinanden, er der oprettet en ”ringekæde”, som starter hver dag kl. 9. Her ringer eller sms´er man rundt til dem, som er med i kæden, hvilket giver en tryghed blandt de tilmeldte.

 

Én af de mandlige beboere er blevet udnævnt som afdelingens uofficielle ”vicevært”. Han er ikke bleg for at give en hjælpende hånd med, hvis der skal males, skiftes en pære eller vendes pølser på grillen. For mange er han guld værd, da han altid er god for en snak og samtidig kan han tale med alle.

 

Ifølge beboerne selv er deres gode sammenhold opstået på grund af den fælles interesse for fællesskabet. Der er en stor respekt for hinanden og hinandens forskelligheder – også for de få, som ikke ønsker at være en del af fællesskabet.

 

Derfor har naboskabet på Højbovej/Lindebjerg for mange udviklet sig til et venskab og en afdeling, som man ikke ønsker at flytte fra. Det er en afdeling, hvor man hilser på hinanden, spørger ind til hinanden og deler mange timer sammen – en afdeling hvor man er mere end bare naboer.

Vil du vide mere om Højbovej/Lindebjerg